Top 9 Belachelijke Relatiegeschenken Die Werknemers Ook Écht Ontvangen Hebben

Ooit een relatiegeschenk ontvangen dat zo slecht is dat het bijna grappig is? Bedrijven geven relatiegeschenken aan klanten, werknemers en zakenpartners om hun waardering te tonen voor het groeien van hun bedrijf. Sommige cadeau’s zorgen echter alleen maar voor teleurstelling, of erger nog, belediging.

Neem een kijkje naar deze top 9 voorbeelden van slechte relatiegeschenken:

01 Onder Vijf

Wees altijd bewust van de cadeau’s die je aan je werknemers geeft. Ze kunnen snel zien of je cadeau’s goedkoop en oprecht zijn.

Toen John Picciotto bij een nationale juwelier werkte, brak hij en zijn team meerdere records in het openen van accounts wat zorgde voor meer verkopen. Toen kerst dichterbij kwam organiseerde management een lunch als een teken van dankbaarheid, en gaven ze elk team lid een horloge. Het zou erg lief geweest zijn als het niet de private-label horloge van het bedrijf zelf zou zijn die minder dan $5 zou kosten om te maken.

02 Super Ongepast

Persoonlijke verzorgingsproducten zijn een van de beste voorbeelden van relatiegeschenken die je niet moet geven aan je werknemers. Helaas heeft niet iedereen dat door…

Een gebruiker vertelde ons over een keer dat ze een mooi verpakte pak met maandverband had gekregen van haar baas. Tot verbijstering van alle vrouwelijke medewerksters in het bedrijf kregen ze allemaal soortgelijke ‘cadeaus’. Om meer olie bij de vuur te gooien kwam de baas van wie ze de cadeaus gekregen hadden langs en zei hij dat hij hoopte dat hij het merk naar voorkeur juist had. Dat is pas ongepast.

03 Gekke Logica

Eten is normaal gesproken een veilige keuze als relatiegeschenk aan werknemers, vooral tijdens de feestdagen. Houd wel de logica in gedachten als je eten geeft.

Een gebruiker vertelde ons over de keer dat de management van hun bedrijf een caterer had gehuurd die 50 bevroren kalkoenen een paar dagen voor Thanksgiving voor alle werknemers kwam brengen. Er was natuurlijk niet genoeg ruimte in de koelkast in de pauze ruimte. De werknemers mochten niet eens naar huis om de bevroren kalkoenen af te droppen. We kunnen alleen bedenken hoe de kalkoenen er aan toe waren aan het einde van de dag.

04 Geloof Jij Het?

Religieuze items zijn over het algemeen slechte relatiegeschenken die vermeden moeten worden. Niet iedereen in je bedrijf zal hetzelfde geloof als jou hebben. Het kan dus als ongepast overkomen.

TV netwerk CBS vertelde het verhaal van een vrouw met een erg religieuze baas. De baas gaf zijn werknemers boeken met titels zoals “Antwoorden Op Alle Grote Levensvragen” of “Waarom Andere Religies Fout Zijn”. Dit ongepaste cadeau maakte een aantal mensen erg oncomfortabel.

05 Alleen Maar Slechte Cadeau’s

Sommige bedrijven nemen het geven van relatiegeschenken niet serieus. Slechte cadeaus zijn een reflectie van hoe het bedrijf jou en je bijdragen aan het bedrijf waardeert.

Een werknemer werkte ooit bij een bedrijf dat een record had van het geven van slechte, deprimerende cadeaus. Sommige cadeaus die ze gekregen had in de 33 jaar bij het bedrijf was onder andere een oranje en paarse doek, drie lege dozen, een pak Kleenex, een klein kaarsje, en handcrème.

06 Alleen Maar Bonen

Is het beter om een slecht cadeau te krijgen, of helemaal niks? Sommige bedrijven geven helemaal niks aan hun werknemers. En als ze dat wel doen zijn het meestal slechte cadeau’s.

Een gebruiker verteld ons over de keer dat vier van hun managers besloten hadden een kleine zak bonen, kruiden, en een recept voor bonensoep te geven als cadeau voor de feestdagen aan hun werknemers. Hoewel de werknemers eerst niet echt blij waren met het cadeau, herinneren ze het nu als iets positiefs, aangezien ze de jaren daarna niets kregen.

07  18+

18+, sexuele items zijn een van de slechtste relatiegeschenken die je maar kan geven aan werknemers of collega’s, ook al is het maar een grap.

De werkgever van deze gebruiker gaf hem een 18+ shot glas. Er was niks op het glas bedrukt, maar het had de vorm van een ongepast, ondeugend lichaamsdeel.

08 Zie dit

Stop moeite in het geven van iets waardevols aan je werknemers, ook al probeer je goedkoop uit te komen.

Toen Pete Abilla nog voor een online retailer in Fernley, Nevada werkte hield het bedrijf een feestje voor alle hogere management. Toen hij en zijn collega’s hun cadeau’s openden vonden ze een dun fotoboek van Fernley, Nevada. Het was gek, aangezien er niets interessants of fascinerends aan de plaats was, behalve het warenhuis van hun bedrijf. De slechte cadeaus kwamen echter niet als een verrassing. De vierde corporate value van het bedrijf is namelijk zuinigheid.

09 Verborgen Berichten

Verzorgingsproducten zijn een goed voorbeeld van slechte relatiegeschenken. Ze hebben een achterliggende gedachte dat voor sommige als beledigend gezien kan worden.

Een anonieme gebruiker vertelde ons over de keer dat zijn baas iedereen in het bedrijf tandenborstels gaf tijdens het feestseizoen. Het cadeau gaf ze de indruk dat ze slechte hygiëne hadden. Later vertelde de baas dat hij ze een cadeau wilde geven dat ze niet voor zichzelf zouden kopen.

Onthoud altijd dat jouw relatiegeschenken laten zien hoeveel je je werknemers, klanten, en partners waardeert. Geef ze daarom een geweldig cadeau dat ze speciaal en gewaardeerd laat voelen en ze gemotiveerd maakt.