Hoe Promoot je je Merk Moeiteloos

Beeld je een wereld in waar tijd, geld en mankracht niet nodig zijn voor je marketing strategie. Je hebt geen hoog budget nodig voor een goede marketing campagne. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je bedrijf hoge zichtbaarheid te geven, zonder veel uit te geven of veel moeite erin te steken.

Hier zijn een aantal manieren om jouw bedrijf te promoten voor weinig of geen geld:

Bedrukte Kleding

Bedrukte Kleding

Bedrukte kleding is een veelzijdige en moeiteloze marketing tool dat gebruik kan worden om je bedrijf te promoten, als uniforms, of om goodie bags mee op te vullen. Door bedrukte kleding te dragen kan je je merkbekendheid laten groeien en zichtbaarheid vergroten.

Het zijn ook kosten-effectieve promoties. Bedrukte t-shirts, petten, hoodies, en andere soort kleding stukken zijn goedkoop te produceren, vooral als je ze in grote hoeveelheden inkoopt. Voor maar een paar euro per shirt heb je een marketing product dat lang mee gaat.

Bedrukte gepersonaliseerde kleding is een middel dat makkelijk online gedeeld kan worden. Als een klant een foto van zichzelf met jouw shirt aan post, tonen ze niet alleen dat ze jouw bedrijf steunen, maar promoten ze ook je merk.

Begin een Wedstrijd

Begin een Wedstrijd

Wil je de engagement met je doelgroep verbeteren en gratis advertenties door middel van user generated content krijgen? Begin een wedstrijd voor je klanten. Het kan zo makkelijk zijn als een grappige beschrijving wedstrijd. Moedig ze aan om hashtags te gebruiken om zo hun inzendingen gemakkelijk te kunnen vinden en om interesse te genereren.

Het mooie aan het beginnen van een wedstrijd om je merk te promoten is dat je niet veel hoeft te doen. Het enige wat je moet doen is de regels posten, een winnaar kiezen, en ze hun prijs geven.

Social Media

Social Media

Niet zeker waar je moet beginnen met het promoten van je bedrijf online? Begin met de basis: social media. Facebook, Twitter, en Instagram zijn een aantal veel gebruikte platformen die je kan gebruiken om gratis je merk op te promoten. Gebruik social media om updates bekend te maken en speciale aankondigingen te doen. Je kan ook gemakkelijk met je doelgroep communiceren.

Claim een Hashtag voor je Merk

Claim een Hashtag voor je Merk

Hashtags zijn markeringen die gebruikt worden om content op het internet te categoriseren. Het is een makkelijke manier om je je bedrijf te promoten door middel van social media. Ze helpen met het verhogen en tracken van online engagement op social media platforms zoals Twitter en Instagram.

Het maken van een hashtag voor je merk is een simpele maar krachtige manier voor online marketing. Wanneer jij of je klanten je hashtag gebruikt, vergroot je je online aanwezigheid. Zelfs mensen buiten je doelgroep zullen weten wie je bent.

Snelle tip: gebruik relevante hashtags op je social media posts om een hogere online zichtbaarheid te krijgen

Begin een Blog

Begin een Blog

Blogs zijn niet alleen voor het posten van je gedachten en ideeën. Bedrijven kunnen blogs gebruiken om waardevolle inzichten en informatie te delen over de industrie waar ze in werkzaam zijn. Een blog kan je helpen om je te positioneren als een bedrijf met online autoriteit.

Wanneer je een blog voor je bedrijf maakt, onthoud:

  • Post kwaliteit content dat waarde toevoegd aan het leven van je klanten
  • Voeg afbeeldingen en videos toe die je content ondersteund
  • Post regelmatig. Een keer per week of om de ene week is voldoende

Email Marketing

Email Marketing

Email marketing heeft als doel om mensen direct naar je website te krijgen. Dit kan vrij lastig zijn, aangezien mensen zo gewend zijn aan het negeren of markeren als gelezen van emails. Als je echter interessante en waardevolle informatie geeft in je mails zullen mensen sneller geneigd zijn het te lezen. Het kan zo simpel zijn als een pakkende call to action, of door kortingen op je producten te geven.

SEO Optimalisatie

SEO Optimalisatie

Search engine optimization, of SEO, is een process waarbij je je website en de inhoud op de eerste pagina van de zoekresultaten in zoekmachines laat komen, zoals in Google of Bing, als er gebruik gemaakt wordt van keywords die gerelateerd aan jouw bedrijf zijn. Hiermee kunnen meer mensen je website vinden en bevorder je herhaalde bezoeken.

Buiten Marketing

Buiten Marketing

Niet zeker hoe je je bedrijf in je omgeving kan promoten? Probeer buiten marketing.

Het mooie van buitenreclame is dat je posters, banners, en borden al het werk voor je doen. Het enigste wat je moet doen is een pakkend ontwerp creëren voor je poster of banner en het op een strategische locatie plaatsen. Guerilla marketing kan ook een grote impact maken.

Update je Marketing Materialen

Update je Marketing Materialen

Door de uitstraling van je bestaande marketing materialen te updaten kan je al een hele andere impact hebben. Geef al je marketing materialen, van je visitekaartjes tot je website, een frisse nieuwe uitstraling dat de aandacht zal trekken.

Je hebt helemaal niet veel nodig om je marketing te verbeteren. Ga met deze tips aan de slag, en pluk de vruchten van jouw te gekke marketing campagne.