Hoe Ontwerp Je Je Eigen Vlag

Als we het over vlaggen hebben denk je waarschijnlijk aan nationale vlaggen. Hoewel dit de meest voorkomende associatie is, kunnen vlaggen ook gebruikt worden als marketing materiaal voor bedrijven. Vlaggen worden erg onderschat als marketing tool en wordt dus niet vaak gebruikt. Gebruik dit in je voordeel en val op.

Vlaggen zijn goedkoop, makkelijk op te zetten en makkelijk te produceren. Ze kunnen als promotie voor je merk gebruikt worden, maar ook als wegwijzers. Door dat ze opvallen trekken ze moeiteloos aandacht naar jouw winkel of evenement.

Het maken van je eigen vlag is niet zo moeilijk als het lijkt. Het is zelfs erg makkelijk. Leer hoe je je eigen vlaggen kan maken in slecht vijf stappen.

1. Beslis wat voor soort vlag je nodig hebt

Er zijn verschillende soorten vlaggen beschikbaar. De meest bekende soort vlag zijn mastvlaggen. Deze kunnen, zoals de naam al duidelijk maakt, aan een mast gehangen worden. Je hebt ook strandvlaggen die langs de straat geplaatst kunnen worden. Baniervlaggen zijn een ander soort vlag die aan lantaarnpalen bevestigd kunnen worden. Dit soort vlaggen worden vaak gebruikt om bedrijven te promoten. Ga na wat voor buiten advertentie je wilt en wat je doel is en maak je keuze voor de vlag die er het best bij past.

2. Kies een vlag ontwerp sjabloon

Je hebt geen duur ontwerp programma nodig om je eigen vlaggen te kunnen ontwerpen. Met behulp van online ontwerp tools kan je gemakkelijk een mooi ontwerp voor jouw vlaggen maken. Je kan in deze online tools een sjabloon kiezen en die aanpassen met je eigen lettertypes, afbeeldingen, en meer. Het fijne hieraan is dat de vlagsjablonen vaak al geoptimaliseerd zijn voor het drukken van vlaggen.

Als je je eigen vlag ontwerpt in een programma zoals Photoshop of Illustrator, kan je de afmetingen van de vlag invoeren als je een nieuw bestand aanmaakt. Online print services bieden vaak ook sjablonen aan die je zelf kan aanpassen. Dit is vooral handig voor vlaggen met aparte vormen zoals driehoekige vlaggen voor boten, of druppelvormige strandvlaggen.

3. Begin met personaliseren

Tijd om het te personaliseren. Onthoud dat je een buiten advertentie maakt en maak een ontwerp dat snel je boodschap overbrengt.

Hier zijn een aantal tips om in gedachten te houden als je je eigen vlaggen voor marketing maakt:

  • Houd het simpel. Vlaggen worden vaak vanaf een afstand gezien. Hoe meer details en afbeeldingen je op je vlag hebt, hoe minder leesbaar het wordt.
  • Gebruik afbeeldingen met een doel. Gebruik grafische elementen dat het product, de dienst, of het evenement ondersteund. Zorg er ook voor dat je ontwerp past bij je merk of bij het thema van het evenement.
  • Gebruik niet te veel kleuren. De standaard regel voor kleurenpaletten op vlaggen is om het op 2 tot 3 kleuren te houden. Hiermee zorg je er voor dat je vlaggen beter te bekijken en te lezen zijn. Zorg ervoor dat de tekst van ver nog leesbaar is als je meer kleuren wilt gebruiken.
  • Voeg de belangrijkste details toe. Het is over het algemeen niet aanbevolen om tekst toe te voegen aan je vlag ontwerp. Je kan echter wel een uitzondering maken. Voeg alle informatie toe die je doelgroep moet weten, zoals de datum, locatie en je website.

4. Kies je print voorkeuren

Je bent er bijna, alleen nog de puntjes op de i. Leg precies uit hoe je je vlag wilt hebben als je je ontwerp stuurt naar een online print shop. Kies het soort materiaal en de dikte. Kies ook of je je vlag afgewerkt wilt hebben met haken of koorden, of dat je alleen de vlag zelf wilt.

5. Je bestelling afronden

Rond je bestelling af door de hoeveelheid en bezorg datum te kiezen, en upload je ontwerp. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is betalen en wachten tot je vlag wordt bezorgd.

In slechts vijf gemakkelijke stappen heb jij jouw vlag ontworpen. Zo gemakkelijk is het! Ontwerp nu jouw eigen vlaggen. Voel je je geïnspireerd? Reageer hieronder!