Hoe ontwerp je je eigen roll-up banner?

Een effectieve roll-up banner is er een die goed ontworpen is! Roll-up banners zijn perfect voor zakelijke evenementen, zoals vakbeurzen en conventies. Ze pakken de aandacht en laten duidelijk het bericht van jouw merk zien.

Het ontwerpen van je eigen banner is makkelijk als je weet wat je moet doen. Hieronder is een snelle gids met tips om jouw roll-up banner vandaag nog te ontwerpen.

Back to Basics

De eerste stap in het maken van jouw roll-up banners is het opzetten van bestand voor jouw ontwerp. De juiste instellingen zorgen ervoor dat je keer op keer kwaliteit banners krijgt.

01 De Afmeting

Het eerste dat je moet doen is een banner kiezen dat bij de marketing benodigdheden van jouw bedrijf past. Voer precies dezelfde afmetingen in als dat van je roll-up banner. Geen zorgen over het grote formaat aan het begin. Je kan het altijd later nog kleiner maken door de resolutie van het bestand lager te maken.

02 De Resolutie

De resolutie voor roll-up banners is 150 dpi. Omdat ze meestal van een afstand worden bekeken is het niet nodig om hoger dan dit te gaan. Door de lagere resolutie is het makkelijker voor je computer om het bestand te verwerken.

03 De Kleuren

Voor alle drukwerk producten moet je een CMYK kleur mode gebruiken. Door deze instelling te gebruiken zie je duidelijk hoe jouw bestand eruit komt te zien als het eenmaal gedrukt is.

04 De Afloop

Afloop is erg belangrijk. Het voorkomt dat er witte randen aan de zijkanten van je ontwerp komen. Dit kan soms gebeuren als de snijmachine net langs de snijrand gaat. Voeg een afloop van 5mm toe aan alle randen van je ontwerp.

05 De Marges

Marges zijn gidsen die voorkomen dat belangrijke informatie afgesneden wordt. De marges voor een roll-up banner zijn anders dan normale banners. Je moet namelijk rekening houden met hoe de banner uit de cassette rolt. De cassette is waar de banner in oprolt. De marges voor een roll-up banner is 10mm aan de bovenkant, 150mm aan de onderkant, en 4mm aan de zijkanten.

Roll-up Banners Ontwerpen

Roll-up Banners Ontwerpen

Heb je twijfels over het ontwerpen van jouw eigen roll-up banners? Hier zijn wat simpele maar effectieve tips die jouw helpen de beste roll-up banners te maken.

01 Logo Aan De Bovenkant

Mensen kijken meestal van boven naar beneden naar roll-up banners. Zorg ervoor dat je jouw merk extra laat opvallen door je logo aan de bovenkant te plaatsen. Hierdoor weet iedereen die jouw banner bekijkt dat het bij jouw merk hoort.

02 Vloeiende Informatie

Zoals we hier boven al hebben uitgelegd kijken mensen van boven naar beneden naar je roll-up banners. Onthoud dit als je de informatie indeelt op je banner.

03 Gepaste Kleuren

Gebruik kleuren die bij jouw merk passen. Hoewel het handig is om een opvallend ontwerp te hebben, is het ook belangrijk dat je kleuren gebruikt die bijdragen in het duidelijk maken van jouw bericht. Het gebruik van verschillende kleuren kan er voor zorgen dat je klanten je marketing materialen niet direct met jouw merk associeren. Verschillende kleuren kunnen ook verschillende berichten duidelijk maken. Houd altijd kleur psychologie in gedachten bij het ontwerpen van je roll-up banners.

04 Het Is Allemaal Belangrijk

Je hoeft niet elk detail van je bedrijf op de roll-up banners te vermelden. Voeg alleen het belangrijkste over je merk toe: wie ben je, wat doe je, en wat biedt je aan. Alles wat potentiële klanten moeten weten. Je kan klanten meer informatie geven in brochures.

05 Kwaliteit Afbeeldingen

Gebruik hoge kwaliteit foto’s en illustraties voor het ontwerp van jouw roll-up banners. Door het gebruiken van kwaliteit afbeeldingen straal je professionaliteit uit.

06 Samenhangende Promotie Materialen

Zorg er voor dat jouw roll-up banner ontwerp consistent is en bij de rest van je promotie materialen past. Dit helpt klanten met het herkennen van jouw merk.

07 Lees Het

Het juiste lettertype kan ervoor zorgen dat jouw bericht duidelijk overkomt bij potentiële klanten. Lettertypes kunnen een vriendelijke, professionele, casual en andere uitstralingen hebben. Duidelijk leesbare lettertypes met een grootte van 72 pt of meer maken het gemakkelijker voor mensen om de informatie te lezen en begrijpen.

08 Wees Creatief

Wees niet bang om met verschillende ontwerpen rond te spelen. Door het proberen van verschillende stijlen, lettertypes en kleuren kan je een prachtig roll-up banner ontwerp maken. Zorg er wel voor dat je je promotie materialen test op effectiviteit en ze telkens verbeterd.

Je Bestand Is Opgeslagen

Je Bestand Is Opgeslagen

Als je tevreden bent met je ontwerp is het tijd om het op te slaan. Sla het voor zo ver mogelijk op als een PDF bestand, of exporteer het naar dit formaat later. PDF is een universeel bestandstype dat door alle printers geprint kan worden. Een PDF formaat behoudt de lettertypes, afbeeldingen, grafische ontwerpen, layout en kleuren van het ontwerp.

Andere geschikte bestandsformaten zijn JPG, PNG, en TIFF.

Een prachtig roll-up banner ontwerp kan jouw marketing naar een heel ander niveau brengen. Als je deze gids bij het ontwerpen van je roll-up banners gebruikt zit je altijd goed!