Hoe Maak Je Een Spandoek

Een snelle manier nodig om je nieuwste product te promoten? Of komt er misschien een evenement aan? Maak je eigen spandoeken. Het is niet moeilijk, maar het is niet hetzelfde als het maken van flyers of posters. Je moet rekening houden met verschillende dingen.

Hier is een stap voor stap gids over hoe jij jouw eigen spandoeken kan maken en drukken:

1. Kies wat voor soort spandoek je wilt

Voordat je begint met het maken van je spandoek moet je weten waar je het voor gaat gebruiken en waar je het gaat ophangen.

Als je opzoek bent naar gepersonaliseerde decoratie voor een feest of evenement kan je voor een spandoek met eigen formaat gaan. Ga voor roll-up banners of X-banners als je informatie over je bedrijf kwijt wilt. Deze banners zijn ideaal voor op beurzen of in je winkel.

Houd het doel en de locatie van je spandoek in gedachte. Dit kan helpen met het kiezen van het soort banner.

2. Stel je bestand in

Als je het soort spandoek hebt gekozen kan je beginnen met het ontwerpen van het document.

Als je je bestand klaar maakt moet je de exacte afmetingen van het formaat van het spandoek invoeren. De resolutie van het bestand moet ook anders ingesteld worden dan standaard bij flyers of posters. De resolutie is de afmeting van je spandoek in mm met 150 dpi.

Vergeet niet om afloop toe te voegen aan alle zijdes van je ontwerp. Dit voorkomt dat je je spandoeken met een witte rand om het ontwerp heen ontvangt.

U kunt ook gebruik maken van productsjablonen die al zijn geoptimaliseerd voor het drukken van banners. U kunt ze krijgen via de website van uw online drukkerij. Als u geen ontwerpprogramma beschikbaar heeft, kunt u gratis tools zoals Canva gebruiken om uw banner te maken.

3. Maak je ontwerp

Als je je bestand hebt ingesteld kan je je ontwerp gaan maken.

Gebruik grafische elementen, foto’s, en lettertypes die vanaf een afstand nog leesbaar zijn. Als je afbeeldingen van lage kwaliteit gebruikt ziet het er niet alleen goedkoop en onprofessioneel uit, het zorgt er ook voor dat je niet de verwachte resultaten terug krijgt.

Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie, zoals de tijd, datum en locatie zo duidelijk mogelijk zijn. Zorg ervoor dat mensen je spandoek begrijpen als ze het zien.

Houd een marge van 50mm rondom je ontwerp aan als je van plan bent ringen of een tunnel aan je spandoek toe te voegen. Plaats geen belangrijke details buiten dat marge. Er bestaat namelijk de kans dat dit niet meer leesbaar is nadat er ringen zijn toegevoegd.

Nadat je deze regels vastgesteld hebt kan je zo creatief zijn als je wilt. Speel rond met de layout en pas het sjabloon aan zodat het perfect bij jouw bedrijf past.

Sla je bestand op in het formaat dat de print service ondersteund. De beste optie hiervoor is PDF.

4. Kies je print voorkeuren

Beslis hoe je je spandoek gedrukt wilt hebben. Zorg ervoor dat je dit duidelijk communiceert naar het bedrijf waar je je spandoek laat drukken.

Geef als eerste aan welke afmeting je je spandoek wilt hebben. Zorg ervoor dat deze afmetingen hetzelfde zijn als je ontwerp bestand.

Kies vervolgens het materiaal. Dit hangt af van hoe en waar je je spandoek gaat gebruiken. De meeste materialen zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik. Als je een spandoek wilt dat beter tegen de wind kan, kan je voor de winddoorlatende spandoeken gaan. Als het voor een feestje of evenement binnen is kan je voor de budget PVC spandoek gaan.

5. Kies de afwerking voor je spandoek

Kies welke afwerkingen je wilt voor je spandoek. Je kan uit verschillende opties kiezen. Ga voor de schoongesneden afwerking, voeg ringen toe, of plaats tunnels.

6. Rond je bestelling af

Het enige wat je nog hoeft te doen om je bestelling af te ronden is kiezen hoeveel stuks je gedrukt wilt hebben. Kies vervolgens de bezorgdatum, betaal, en upload je ontwerp.

Een leuke spandoek voor een feestje of een spandoek om je bedrijf mee te promoten, het is zo geregeld. Met deze stappen kan jij eenvoudig en snel je eigen spandoek maken. Bestel nu jouw spandoeken!