Hoe Kies Je Het Juiste Flyer Materiaal Om Jouw Ontwerp Op Te Laten Vallen

Verschillende flyer ontwerpen komen het best tot hun recht op bepaalde flyer materialen. De meeste ontwerpen zien er fantastisch uit als ze op normaal flyer papier gedrukt worden, maar ze werken niet altijd even goed op speciale flyer materialen.

De beste manier om het gebruik van jouw flyers optimaal te benutten is door een ontwerp te creëren dat goed past bij het papier soort dat je kiest. Leer hoe je een passend ontwerp kan maken voor specifieke flyer materialen:

Karton

Karton papier is dik, wit papierkarton met een gecoatte afwerking, en is gemaakt van gebleekt chemisch pulp. Ze zijn hygiënisch, puur, en hebben geen geur. Dit flyer materiaal is bijna net zo dik als papier voor wenskaarten.

Flyer Materialen Ontwerp Specificaties

Het witte oppervlakte van dit karton maakt het geschikt voor het drukken van allerlei soorten ontwerpen, waaronder ook ontwerpen met veel tekst of veel afbeeldingen. Onthoud wel om de basis elementen van het maken van een flyer ontwerp te gebruiken. Stel dus je bestand in op CMYK kleuren en gebruik hoge kwaliteit afbeeldingen.

Kraft Papier

Als je op zoek bent naar milieuvriendelijk papier, ga dan voor de 100% afbreekbare Kraft Papier. Dit papier is duurzaam en houdt scheuren tegen. Het heeft een bruine, ongecoatte oppervlakte met een textuur dat het een rustiek, maar toch stijlvol uiterlijk geeft.

Kraft Papier

Flyer Materialen Ontwerp Specificaties

Hoewel je elke kleur op het Kraft Papier kan drukken, doet een minimalistisch ontwerp met 1 tot 3 kleuren het het best.

Alle kleuren, behalve zwart, veranderen lichtjes als ze op het bruine oppervlakte gedrukt worden. Lichte kleuren zoals geel zijn nauwelijks zichtbaar op het papier, tenzij er een donkere rand omheen zit om het op te laten vallen. Wit wordt helemaal niet zichtbaar op dit papier. Alle witte onderdelen in je ontwerp zullen de bruine kleur van het papier hebben. Donkere kleuren zullen er nog donkerder uit zien op dit papier. De felheid van fluorescerend neon inkt zal iets minder zijn op dit papier, maar zal nog steeds vrij fel zijn.

Metallic Papier

Door metallic papier voor je flyers te gebruiken creëer je speciale flyers die schitteren als er licht op valt. Sommige metallic papier soorten hebben een licht regenboog effect, terwijl andere feller schitteren. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren: wit, goud, en zilver.

Wit Metallic Papier

Flyer Materialen Ontwerp Specificaties

Net zoals bij het Kraft Papier zullen witte delen in je ontwerp niet zichtbaar zijn op goud, zilver, en wit metallic papier. Zorg ervoor dat je ontwerp niet de kleuren bevat van het soort papier dat je wilt gebruiken.

Creëer inplaats daarvan contrast in je ontwerp door donkere kleuren te gebruiken die mooi tegenover het goud, zilver of wit staan. Dit zorgt ervoor dat je het mooie effect van de flyer behoudt, en dat je flyer nog steeds goed leesbaar is.

Synthetisch Papier

Synthetisch YUPOBLUE Papier is duurzaam en scheur-vrij. Het combineert de voordelen van natuurlijk papier en plastic. Hierdoor krijg je een flyer papier soort dat goed tegen water, chemicaliën, UV licht, en vlekken kan, en dat nog steeds 100% recyclebaar is.

Synthetisch Papier

Flyer Materialen Ontwerp Specificaties

Er zijn en paar limitaties aan het maken van een ontwerp voor deze papier soorten. Er is echter geen probleem zolang je de standaard ontwerp specificaties aanhoudt.

Je kan dit soort flyer papier echter niet gebruiken voor normaal inkjet printen, laser printen, of voor photo’s. Je kan ze echter wel gebruiken voor technieken zoals zeefdruk, thermal transfer, offset drukken, letterpress, en diepdruk.

De juiste combinatie van speciale flyer materialen en een ontwerp dat er goed bij past kan wonderen doen voor jouw bedrijf. Het laat je opvallen en genereert interesse in wat je aan te bieden hebt. Het kan ook je merkbekendheid laten groeien. Kies het beste speciale flyer materiaal dat er voor zal zorgen dat jouw promoties opvallen ten opzichte van de concurrentie.